Αισθητικός ή κοσμητικός βελονισμός: Ένα αρχαίο μυστικό παίρνει ξανά ζωή 

Στην αναζήτησή για μια φυσική – ολιστική μέθοδο θεραπείας ομορφιάς εμφανίστηκε ο αισθητικός βελονισμός από την αρχαία Κινεζική ιατρική ο οποίος βοηθάει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο. Η αρχαία αυτή μέθοδος κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην σύγχρονη εποχή για την ικανότητα της να ομορφαίνει την επιδερμίδα, να μειώνει τις ρυτίδες και να βελτιώνει την υγεία του δέρματος δίχως την χρήση πρόσθετων χημικών ουσιών και ιδιαίτερα επεμβατικών μεθόδων. 

Η συμβολή της δυτικής ιατρικής 

Στον αισθητικό βελονισμό τοποθετούμε εξαιρετικά λεπτές βελόνες μιας χρήσεως στο πρόσωπο και στον λαιμό για να αντιμετωπίσουμε την υγειά του δέρματος και να βελτιώσουμε την εικόνα της επιδερμίδας. Με την εισαγωγή των βελόνων πρακτικά επιτυγχάνουμε τα εξής:

  • Διέγερση και παραγωγή κολλαγόνου 
  • Βελτίωση της ελαστίνης 
  • Αύξηση μυϊκού και αγγειακού τόνου
  • Βελτίωση της επιδερμίδας
  • Μείωση των ρυτίδων
  • Εξαφάνιση πολύ λεπτών γραμμών 
  • Μείωση μαύρων κύκλων 
  • Βελτίωση ακμής 

Η διαδικασία διαρκεί έως και 90 λεπτά ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου. Ξεκινάμε με τον καθαρισμό της επιδερμίδας με ένα καλό καθαριστικό προσώπου και έπειτα βάζουμε αναισθητική κρέμα για περίπου μισή ώρα. Κατόπιν την αφαιρούμε και ξεκινάμε την διαδικασία τοποθέτησης των βελόνων. Επειδή οι συγκεκριμένες βελόνες είναι ιδιαίτερα λεπτές (0,12 χιλιοστά διαμέτρου και 5 χιλιοστά μήκους) όλη η διαδικασία γίνεται με την χρήση ιατρικής ανατομικής λαβίδας. Αφήνουμε τις βελόνες για μισή ώρα και μετά τις αφαιρούμε. 

Όλη η διαδικασία επαναλαμβάνεται δυο φορές την εβδομάδα και συνήθως κάνουμε περίπου 10 συνεδρίες. 

Ο συνολικός αριθμός των συνεδρίων εξαρτάται από το φύλλο την ηλικία την διατροφή το κάπνισμα και το υπόλοιπο ατομικό ιστορικό. 

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων συνεδριών και στα πλαίσια της συντήρησης του αποτελέσματος κάνουμε θεραπείες για 2 με 3 μήνες

Το αποτέλεσμα των βελονισμών στο πρόσωπο είναι αθροιστικό όπως ισχύει γενικά και στις υπόλοιπες θεραπείες βελονισμού και με την σωστή συντήρηση μπορεί να διαρκέσει από 2 έως και 5 χρόνια.