Ο νεοεισαχθείς tech neck η αλλιώς text neck

Ο νεοεισαχθείς tech neck η αλλιώς text neck όρος αναφέρεται σε ένα σύνδρομο το οποίο έκανε την εμφάνιση του τα τελευταία 30 περίπου χρόνια αφότου μπήκαν τα κινητά στην ζωή μας. 

Στο σύνδρομο αυτό έχουμε πόνο στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης καθώς επίσης και  στην ανώτερη θωρακική. Δηλαδή από τον Α5 σπόνδυλο έως τον Θ1. 

Εκτός από τον πόνο έχουμε και περιορισμό στο εύρος της κίνησης του αυχένα κατά την εμπρόσθια κάμψη καθώς επίσης και στις στροφικές κινήσεις δεξιά – αριστερά. 

Όταν πλέον το πρόβλημα γίνει χρόνιο και ξεπεράσουμε τους 3 μήνες από την εμφάνιση των αρχικών συμπτωμάτων ο πόνος επεκτείνεται στους ώμους, τις ωμοπλάτες και το κεφάλι. 

Η κατάσταση αυτή οφείλεται ουσιαστικά στο επανειλημμένο και διαρκές στρες στον αυχένα και τους εμπλεκόμενους μύες (τραπεζοειδή, σκαληνό, ανελκτήρα της ωμοπλάτης, στερνοκλειδομαστοειδή και ιπινιακούς μύες) 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες σε ουδέτερη θέση ο αυχένας μας δέχεται πίεση που αντιστοιχεί σε 4-5 κιλά σε κλίση 0 μοιρών όταν όμως χρησιμοποιούμε το κινητό η κλίση του αυχένα ποικίλει συνήθως από 45-60 μοίρες το οποίο μεταφράζεται σε 20-30 κιλά βάρους. 

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν η παρατεταμένη φόρτιση της περιοχής με υπερβολικό βάρος ότι είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την περιοχή του αυχένα και των μυών που τον περιβάλουν.  

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασκήσεις όπως είναι η yoga και οι Pilates. 

Ο βελονισμός αποτελεί μια μη φαρμακευτική αντιμετώπιση της κατάστασης με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τοποθετούνται στον ασθενή βελόνες σε συγκεκριμένες περιοχές-σημεία βελονισμού τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα δράση, «λύνοντας» ταυτόχρονα τον μυικό σπασμό στον οποίο οφείλεται εν μέρει ο περιορισμός του εύρους κίνησης.

#techneck #textneck #neckpain #headache #αυχεναλγία #κεφαλαλγία #βελονισμός #velonismos #acupuncture #techneckrelief #textneckrelief #acupunctureheals #technecksolution #textnecksolution #acupuncturefortechneck #acupuncturefortextneck #naturalpainrelief #techneckawareness #textneckawareness #healwithneedles #acupuncturebenefits