Ωτοβελονισμός

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 07:18

Ωτοβελονισμός

Ο Ωτοβελονισμός είναι σύστημα διαγνωστικό και θεραπευτικό το οποίο βασίζεται στην εξισορρόπηση του οργανισμού δια της διέγερσης συγκεκριμένων σημείων στο εξωτερικό αυτί.

Το αυτί για τους κινέζους ήταν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία βελονισμού διότι συγκέντρωνε όλους τους μεσημβρινούς.

Το 1957 ο γάλλος ιατρός Paul Nogier (πατέρας του σύγχρονου ωτοβελονισμού) παρουσίασε πρώτος τα ευρήματα του για τον σωματοτροπισμό του αυτιού.

Ο ίδιος πρώτος παρουσίασε την ομοιότητα του εξωτερικού αυτιού με ένα ανεστραμμένο ανθρώπινο έμβρυο.

Η δυτική ιατρική ανακάλυψε ότι αισθητικά το πτερύγιο νευρώνεται από το πνευμονογαστρικό, τρίδυμο, παραπληρωματικό, και επιπολής αυχενικό πλέγμα.

Στο αυτί έχουν εντοπιστεί πάνω από 110 σημεία βελονισμού τα οποία μπορούμε να διεγείρουμε είτε με απλές βελόνες είτε με ημιμόνιμες.

Έχει παρατηρηθεί ότι η ενεργοποίηση – διέγερση συγκεκριμένων σημείων στο αυτί έχει θετική επίδραση σε πολλαπλές παθολογικές καταστάσεις.

Πηγή: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2206232/

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 20:21

Κινέζικα Σημεία

Σημεία τα οποία σύμφωνα με την κινεζική ιατρική αντιπροσωπεύουν τους μεσημβρινούς των οργάνων (παχύ και λεπτό έντερο, σπλήνα, ήπαρ, πνεύμονες, νεφροί, καρδιά, στομάχι, ουροδόχο κυστη). Τα επιλέγουμε σε συνδυασμό με άλλα σημεία όταν κάποιο από τα όργανα αυτά πάσχει.
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 21:40

Ημικρανία

imikrania  

Σημεία για ημικρανία. Οι ημικρανίες είναι χρόνιες κεφαλαλγίες οι οποίες προκαλούν έντονο πόνο και μπορούν να διαρκέσουν από ώρες έως και ημέρες. Ορισμένες ημικρανίες δίνουν προειδοποιητικά σημάδια όταν είναι να ξεκινήσουν τις λεγόμενες “αύρες”, “τυφλά” σημεία στο οπτικό πεδίο (τα οποία ονομάζονται σκοτώματα). Συνοδά συμπτώματα των ημικρανιών είναι η ναυτία, ο εμετός, φωτοευαισθησία. Η ημικρανία αντιμετωπίζεται στον ιατρικό ωτοβελονισμό μειώνοντας σταδιακά την συχνότητα εμφάνισης των κρίσεων αλλά και την διάρκεια τους.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 21:34

Έλεγχος όρεξης

elegxosorexis  elegxosorexis2

Σημεία ελέγχου της όρεξης. Ο έλεγχος της όρεξης για φαγητό επηρεάζεται άμεσα από φυσικούς και συναισθηματικούς παράγοντες. Ιατρικές καταστάσεις όπως ο υπερθυρεοειδισμός, ορμονικές διαταραχές, σακχαρώδης διαβήτης, φαρμακευτική αγωγή, αλκοολισμός κ.α. μπορούν επίσης να διαταράξουν τον έλεγχο της όρεξης προκαλώντας έτσι άμεση δυσλειτουργία στην καθημερινή ζωή και υποχρεώσεις ενός ατόμου.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 21:33

Αλεργία

alergia

Σημεία αντιαλλεργικών εκδηλώσεων. Η αλλεργία είναι μια κατάσταση υπερβολικής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια ουσία η οποία πυροδοτεί διάφορες εκδηλώσεις στον οργανισμό. Αυτές μπορεί να είναι από ήπιες δερματικές εκδηλώσεις έως πιο σοβαρές όπως δύσπνοια λαρυγγόσπασμο έντονη ταχυκαρδία και μπορεί να φτάσει μέχρι την ανακοπή και τον θάνατο. Οι πιο έντονες εκδηλώσεις της αλλεργίας οφείλονται ουσιαστικά σε αναφυλακτικό σοκ το οποίο αποτελεί και μια από τις σοβαρότερες ιατρικές επείγουσες καταστάσεις.  

 

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 21:32

Ακμή

akmi

Σημεία για την καταπολέμηση της ακμής. Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση η οποία ταλαιπωρεί ανθρώπους κάθε ηλικίας αλλά συνήθως τους εφήβους. Προκαλεί κατάθλιψη αποξένωση και σε ακραίες περιπτώσεις οδηγεί και στην αυτοκτονία . Εκδηλώνεται συνήθως στο πρόσωπο , στήθος και πλάτη όπου εμφανίζονται σμηγματογόνες κύστες οι οποίες ενδέχεται να αφήσουν μόνιμα σημάδια στο δέρμα.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 21:29

Αγχώδης διαταραχή

agxodisdiataraxi

Αγχολυτικά σημεία. Η αγχώδης διαταραχή αποτελεί μια κατάσταση διαρκούς φόβου δυσανάλογου  συνήθως με την ουσιαστική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ασθενής . Μπορεί να προκληθεί από σωματικά η ψυχολογικά αίτια τα οποία εκδηλώνονται  με ψυχοσωματικές διαταραχές σε πολλαπλά συστήματά και όργανα μεμονωμένα η ταυτόχρονα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η αγχώδης διαταραχή μπορεί να οφείλεται στην κληρονομικότητα , βιοχημεία του εγκεφάλου, προσωπικότητα και προσωπικές εμπειρίες.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 21:27

Οσφυαλγία

osfyalgia

Σημεία οσφυαλγίας. Η γνωστή στους περισσότερους μας οσφυαλγία είναι ο πόνος στην οσφυϊκή περιοχή της σπονδυλικής στήλης ο οποίος προκαλείται είτε από κάποιο τραύμα , μυοσκελετικη δυσλειτουργία η ανωμαλία η επίσης από κάποια φλεγμονή.  Την οσφυαλγία ως κατάσταση θα αντιμετωπίσει σχεδόν κάθε άνθρωπος κάποια στιγμή στην ζωή του. Όσο ταχύτερα την αντιμετωπίσουμε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε.